„MEGA TRAVEL“ d.o.o. Kakanj

 

Društvo za prevoz putnika i turizam, „KAKANJ-BUS“ d.o.o. Kakanj, sa radom je počeo 20. decembra 2004. godine, na čelu sa Suvadom Sačićem, sa sjedištem u ulici V Divizije, Podvarda 1. U okviru sjedišta smješteni su vozni park i administracija. 26. maja 2015. godine, društvo mijenja naziv, pa ih je sada moguće kontaktirati kao „Mega Travel“ d.o.o. Kakanj na nepromijenjenoj lokaciji. 

Prema riječima sadašnje direktorice, Elzudine Sačić, prvobitno je u posjedu bio jedan autobus sa kojim se omogućilo saobraćanje na nekoliko općinskih lokacija. Danas, „Mega Travel“ d.o.o. Kakanj saobraća sa mnogo većim brojem autobusa, tačnije njih 20, obzirom da se proširio i krug saobraćanja, pa osim redovnih linijskih vožnji, u ponudi imaju i vanredne vanlinijske vožnje, u skladu sa dogovorima i potražnji. 

U „Mega Travel“ d.o.o. Kakanj trenutno je 20 zaposlenih osoba i kako mlada direktorica Elzudina Sačić kaže, svi zaposlenici su s područja općine Kakanj, a praksa im je zapošljavati vozače iz onih mjesnih zajednica na koje je organizovana dionica saobraćanja. Objašnjavajući nam stanje voznog parka, Elzudina Sačić kaže: „Naš vozni park je u odličnom stanju, autobusi ispunjavaju sigurnosne tehničko - eksploatacione i druge neophodne standarde, i redovno su podvrgnuti kontrolama te održavani od strane zaduženog stručnog osoblja.“

Do sada su imali ostvarenu odličnu saradnju sa nekoliko firmi iz našeg i okolnih gradova u kojima je organizovan radnički prevoz, a danas, ova firma pokriva đački prevoz za većinu prigradskih i seoskih relacija naše općine. 

„Ljeto 2015. godine bilo je obilježeno novitetima. U sklopu naših ponuda, mogli ste pronaći i putovanja za Istanbul, te ljetovanje u Ulcinju uz povoljne cijene u okviru kojih je bio uključen prevoz i smještaj. Imali smo organizovane i jednodnevne izlete na Panonsko jezero.“ istakla je Sačić, direktorica firme „Mega Travel“.

Osim stalnog porasta u potražnji njihovih usluga, ono što je interesantno i čime se „Mega Travel“ može pohvaliti je i certifikat bonitetne izvrsnosti dobijen u aprilu 2015. godine. Inače, certifikat bonitetne izvrsnosti je međunarodno priznata oznaka poslovne izvrsnosti firme koju dodjeljuje međunarodna organizacija Bisnode. Biti nosilac certifikata bonitetne izvrsnosti jedno je od rijetkih priznanja kojim preduzeća dokazuju svojim potencijalnim partnerima, da su odgovorno i kvalitetno vođeno preduzeće s kojim treba poslovati, a mogu ga dobiti samo pravne osobe koje zadovoljavaju kriterije i rangiranje i koje su se time uvrstile u najviši dio ljestvice bonitetne izvrsnosti. 

Kada su u pitanju planovi za budućnost, Sačić je naglasila: „Mi ćemo u narednom periodu nastojati da se što više baziramo  na vanlinijske prevoze prema različitim turističkim destinacijama: Sarajevo, Neum, Zagreb, Beograd, Ulcinj, Istanbul, no prije toga ide priprema za zimski turizam, uz što bolju organizaciju odlazaka na jednodnevne izlete na planine.“

 

Pratite nas na Facebooku

Posljednje vijesti i ponde

 • 29
  Nov '17

  Autoškola Mega Travel - Nagradna igra

  Od 01.12.20017.godine za naše vijerne korisnike firma Mega Travel d.o.o. Kakanj organizovat će nagradnu igru, a ona će se odvijati putem Facebooka. 

 • 29
  Nov '17

  Počela sa radom - Autoškola Mega Travel

  Obavještavamo sve naše drage korisnike, da smo širokom aspektu naših usluga dodali i usluge obuke kandidata za stjecanje zvanja Vozača motornih vozila. U sklopu naše firme, sa radom je od prije par dana počela i Autoškola.

 • 01
  Mar '17

  Sretan Dan nezavisnosti želi vam Mega Travel

  Menadžment, uprava i kompletno osoblje Mega Travel d.o.o., čestita Dan nezavisnosti svim građanima i građankama Bosne i Hercegovine, te svim vjernim korisnicima naših usluga.

Kontaktirajte nas već danas! Kontaktirajte Nas

Ostanite u kontaktu

Ostanite u kontaktu, je opcija koja vam omogućava da na vaš email uvijek dobijete najsvježije informacije, ponude putovanja, i sve nove informacije vezane za našu kompaniju.

Posljednje vijesti i ponde

Slike

Sjedište firme

Sjedište Firme

Adresa:  V Divizije ( Podvarda ) 1, 72240 Kakanj

Tel:    +387 32/552-000
Fax:   +387 32/552-001
Mob:  +387 61/384-170

Email: info@megatavel.ba